Asociația NEOS a organizat în premieră, în România, prima sesiune de intercunoaștere pentru studenți.

De prima sesiune de intercunoaștere pentru studenți au beneficiat cei care sunt cazați la Căminul Arcca din Capitală. În prima lor săptămână de studenție aceștia au avut parte de o sesiune de intercunoaștere, autocunoaștere și dezvoltare personală.

 „Este o premieră în România când o sesiune de intercunoaștere pentru studenți este realizată într-un cămin, special pentru cei de acolo. Este foarte important ca aceștia să se cunoască, să lege prietenii și să se cunoască și pe ei înșiși. Mă bucur că am putut scrie istorie. Sper ca exemplul Căminului Arcca să fie urmat de cât mai multe cămine din țară. Iar pentru studenții care sunt cazați aici, acesta este abia începutul. Vor urma multe alte training-uri. De la dezvoltare personală, la comunicare, lucru în echipă și încredere în sine. De asemenea, vor fi training-uri și de leadership, public speaking și voluntariat”, a declarat Cristian Tănase, președintele Asociației NEOS.

„Când un adolescent se pregătește să fie admis la o facultate și să plece de acasă, asta visează: o viață studențească tipică. Colegi noi, glume, socializare, sprijin reciproc, schimburi permanente de idei. Probabil că niciunul nu visează un apartament de bloc în care să locuiască singur. Iar noi asigurăm atât cadrul social pe care și-l doresc tinerii cât și siguranța pe care o doresc părinții pentru copiii lor. Pe lângă toate acestea, cu sprijinul Asociației NEOS , vrem să le oferim studenților și altceva: dezvoltarea personală. De aceea, pe tot parcursul anului universiar, aceștia vor beneficia de training-uri și ateliere special concepute pentru ei de către Asociația NEOS, care să-i ajute să vadă altfel anii studenției” a declarat Anamaria Dunca, Manager General Arcca.

„Nu am mai văzut la niciun alt cămin sa facă o sesiune de intercunoaștere. A fost ceva foarte util care ne-a făcut să ne cunoaștem atât noi mai bine, cât să ne cunoaștem și colegii de care ne lovim aproape zilnic pe aici. Abia aștept următoarele training-uri. Aici învățăm ceea ce o facultate nu te va învăța niciodată”, a declarat Laurențiu Smoleanu, participant al sesiunii de intercunoaștere.

Pentru a vizualiza toate Comunicatele de presă, click aici.

Pentru a fi la zi cu toate activitățile Asociației NEOS ne puteți urmări și aici.

ro_RORomână