Dezvoltarea personală a tinerilor reprezintă o prioritate pentru Asociația NEOS. Ținând cont de acest lucru, am realizat o premieră în România realizând o sesiune de intercunoaștere pentru „bobocii” dintr-un cămin studențesc.

Astfel, studenții de la Căminul Arcca din București au participat pentru prima dată la o sesiune de intercunoaștere desfășurată cu ocazia începerii noului an universitar 2019-2020: o sesiune de autocunoaștere și dezvoltarea personală a tinerilor. Aceștia au învățat ce sunt relaţiile de intercunoaştere, relaţiile de intercomunicare, relațiile socio-afective (afectiv-simpatetice) și relaţii de influenţare.

La această sesiune de intercunoaștere au participat aproximativ 30 de studenți, atât din primul an, cât și din alți ani.

Dar acesta a fost numai primul pas, deoarece dezvoltarea personală a tinerilor a continuat.

Tot la Căminul Arcca din București, Asociația NEOS a realizat și Atelierul de Dezvoltare Personală – Inteligența Strategică – stiluri decizionale.

Scopul proiectului a fost acela ca studenții să deprindă abilități de comunicare interpersonală, să își găsească un echilibru în viață, dar să conștientizeze spre ce stil decizional se îndreaptă și cum se regăsește în acesta.

Știm cu toții că atunci când un adolescent se pregătește să fie admis la o facultate și să plece de acasă, asta visează: o viață
studențească tipică. Colegi noi, glume, socializare, sprijin reciproc, schimburi permanente de idei. Dar, pe lângă toate acestea, Asociației NEOS a venit în întâmpinarea studenților pentru a le oferi și altceva: dezvoltarea personală.

Atelierul de Dezvoltare personală i-a ajutat pe studenții participanți să dobândească abilități interpersonale de relaționare și de rezolvare de probleme:

1. Relaționare sociala: interacțiunea cu ceilalți studenți, inițierea interacțiunii,

 2. Rezolvare de probleme: învață să rezolve conflicte prin strategii adecvate vârstei (respectarea regulilor, tolerarea situațiilor care provoacă frustrare)

Pentru a fi la zi cu toate activitățile Asociației NEOS ne puteți urmări și aici.

Pentru a vedea celelalte Proiecte Naționale da click aici.

ro_RORomână