NEOS Academy Leaf Edition este un concept propus de Asociația NEOS. O echipă de traineri cu experiență au lucrat pentru a oferi cadrul optim în care participanții au aflat mijloacele de comunicare simbolică prin care se exprimă personalitatea, emoțiile și diferitele aspect ale experienței umane.

După reușita NEOS Academy Summer Edition, Asociația NEOS a venit în întâmpinarea tinerilor cu NEOS Academy Leaf Edition. Aceasta s-a desfășurat la Bușteni, în perioada 15-18 noiembrie 2018. Tinerii au aflat cum să își gestioneze emoțiile, cum să își înfrângă temerile și cum să treacă peste obstacole.

De asemenea, specialiști din domeniul educației, psihologiei și a asistenței sociale, din prisma atelierelor care s-au desfășurat, au îndrumat tinerii să identifice mai ușor obstacolele și resursele din propria viață. Mai mult decât atât, aceștia au aflat și cum se pot curăța de prejudecățile și erorile de atribuire pentru o societate sănătoasă, care este îndeajuns de încăpătoare pentru toată lumea.

Cei 15 tineri, au putut participa la următoarele cursuri și workshop-uri:

  • Cinema terapie
  • Art terapie
  • Nondiscriminare
  • Comunicare

Dezvoltarea personală începe în primul rând cu dezvoltarea psiho-emoțională. De aceea ar fi important ca, de mici, copiii să fie încurajați să se cunoască pe sine, să descopere ceea ce le place. Nu poți să excelezi în leadership, în comunicare, sau în orice alt domeniu, dacă nu te cunoști pe tine.

Cu toții avem situații de criză. Situații când ne blocăm și nu mai știm cum să ieșim la suprafață. Situații când nu mai știm cum să ne gestionăm emoțiile și ajungem să ne discriminăm pe noi. NEOS Academy Leaf Edition a venit în sprijinul tinerilor și le-a arătat cum pot ieși din rutină și cum pot să-și învingă propriile temeri.

Din agenda proiectului nu au lipsit activitățile de teambuilding, concursuri, activități recreative sau sesiunea de intercunoaștere.

Pentru a fi la zi cu toate activitățile Asociației NEOS ne puteți urmări și aiciI

ro_RORomână