Asociația NEOS în parteneriat cu Saplinq, RainbowEd, Léargas și susținut de Erasmus+, au organizat Queer NFE. Acesta s-a desfășurat în perioada 22-29 noiembrie 2019, în orașul Kosice din Slovacia.

QUEER NFE a oferit un spațiu sigur pentru lucrătorii de tineret din comunitatea LGBT+. Participanții au putut să-și împărtășească ideile și să-și promoveze cele mai bune practici de lucru pentru tineret. Sprijinirea participanților în dezvoltarea competențelor și soft skill-urilor în combinarea perspectivelor educaționale LGBT+ cât și educația non-formală, a fost un alt obiectiv al acestui proiect. În plus, acest proiect s-a axat pe învățarea de la egal la egal și pe schimbul de bune practici și abordări creative.

Proiectul Queer NFE a avut drept scop și crearea unei rețele internaționale puternice de organizații de tineret ale comunității LGBT+.

Din partea Asociației NEOS au participat doi voluntari români.  Au făcut schimb de competențe și s-au concentrat pe abordarea diferitelor provocări cu care se confruntă lucrătorii de tineret în lucrul pentru tineret LGBT+.

Obiectivul general a fost acela de a îmbunătăți capacitățile și de a împuternici lucrătorii de tineret să utilizeze educația non-formală în cadrul activităților pentru tineret LGBT+. În plus, seminarele din cadrul Queer NFE, s-au concentrat asupra învățării interpersonale și a schimbului de bune practici și abordări creative.

La acest proiect au participat tineri din România, Serbia, Polonia, Republica Cehă, Irlanda, Spania, Republica Slovacă, Italia, Slovenia și Bulgaria. România a fost reprezentată de doi tineri, o fată și un băiat.

Trainerii care au susținut cursurile și atelierele au fost din Irlanda, Slovacia și Belgia. Metodele de lucru folosite de traineri includeau lucrul în perechi și grupuri mici, teatru și expresie creativă. De asemenea, trainerii au utilizat și activitățile de team building, jocuri de rol, discuții și autoevaluare.

Pentru a vedea celelalte Proiecte Internationale da click aici.

Pentru a fi la zi cu toate activitățile Asociației NEOS ne puteți urmări și aici.

ro_RORomână