Asociația NEOS lansează Campania umanitară: Copiii Deltei – izolați în România. Aceasta are drept scop ajutorarea copiilor izolați care provin din medii vulnerabile din Delta Dunării, din localitățile: Periprava, Chilia Veche, Letea, C.A.Rosetti, Crișan, Caraorman, Mila 23, Pardina și Sulina.

Prin intermediul acestei campanii ne propunem să reducem rata abandonul școlar. Copiii care provin din medii vulnerabile vor avea posibilitatea să își continue studiile liceale sau să urmeze o școală de meserii/calificare profesională.

De asemenea, nu vor mai sta cu grija zilei de mâine că în afară de pește nu vor găsi nimic pe masă. Iar prin participarea la diferitele sesiuni de dezvoltare personală și orientare vocațională în carieră, vor avea posibilitatea să se cunoască mai mult pe ei și să-și lărgească orizonturile.

Copiii Deltei – izolați în România: 462

Primul obiectiv al acestei campanii este susținerea celor 462 de copii izolați în Delta Dunării, cu rechizite, produse de igienă personală, îmbrăcăminte, încălțăminte, dar și alimente de zi cu zi.

„Dezvoltare personală și cunoaștere prin explorare” este un alt obiectiv al acestei campanii. Grupe de 20 de copiii vor participa în excursii în țară și vizite de studiu, până la finalul proiectului. Totodată vor participa și la sesiuni de orientare vocațională în carieră și dezvoltare personală.

Din păcate, există copii în Delta Dunării care nu au ieșit niciodată din localitate. Sau au ajuns cel mai departe în Municipiul Tulcea. Dar mai sunt și copii care nasc copii și nu își pot continua studiile. Maria trăiește într-o localitate din Delta Dunării. A terminat în 2020 clasa a VIII-a, dar nu a mai continuat studiile liceale pentru a că a născut. Își dorește ca din următorul an școlar să se înscrie în clasa a IX-a. Haideți să o ajutăm.

Campania „Copiii Deltei – izolați în România” vine și în sprijinul acestor copii. Stă în puterea noastră să îi ajutăm pe Copiii din Delta Dunării să nu se mai simtă izolați la ei acasă, în România!

Ajută-i și TU! DONEAZĂ direct de pe card, în siguranță!

Urmărește detalii suplimentare despre campania Copiii Deltei – izolați în România pe pagina de Facebook Asociația NEOS.

„Stă în puterea noastră să îi ajutăm pe Copiii din Delta Dunării să nu se mai simtă izolați la ei acasă, în România!”

en_USEnglish